ΔημιουργίεςΣτη σελίδα αυτή οι «Γκρεκο-ερευνητές» του προγράμματος θα αναρτήσουν προσωπικές δημιουργίες τους (σκίτσα, ζωγραφιές, παζλ, ψηφιακές αφίσες κτλ.) σχετικές με το θέμα.

19-2-2014
 

Τη μορφή της Παναγίας από τον πίνακα "Η Αγία Οικογένεια και η Αγία Άννα" του Ελ Γκρέκο (1595) απέδωσε σε σκίτσο η μαθήτρια Παναγιώτα Χ., μέλος της πολιτιστικής ομάδας μας. Τη συγχαίρουμε και ανυπομονούμε για τις επόμενες δημιουργίες της.
13-2-2014
Ένα δεύτερο παζλ, πιο δύσκολο αυτή τη φορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και να αναρτήσουμε, με θέμα τον πίνακα "Διαμερισμός των ιματίων", που φιλοτέχνησε ο Ελ Γκρέκο στο Τολέδο. Σας καλούμε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας!!!

 

10-2-2014
Τολέδο, Ελ Γκρέκο
Τολέδο, 3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
 Τη φιλοτέχνηση ζωγραφικού αντιγράφου του πίνακα «Τολέδο» ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας με την καθοδήγηση της κα Ευθυμίου, καθηγήτριας των Εικαστικών, η Γιώτα, η Ανθή, η Βικτωρία, ο Χρήστος και ο Γιώργος, όλοι μέλη της πολιτιστικής ομάδας μας. (δείτε περισσότερα στις Κατηγορίες Αναρτήσεων)
 


5-2-2014
Το μολύβι της και ένα κομμάτι χαρτί ήταν αρκετά για να αποδώσει σε σκίτσο μια από τις προσωπογραφίες του Ελ Γκρέκο η Ανθή Κ., μέλος της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος. Μοιραζόμαστε μαζί σας το έργο της, ενώ περιμένουμε να δούμε σύντομα κι άλλες δημιουργίες της! 

  

25-1-2014 
Ενώστε τα κομμάτια και φτιάξτε το παζλ που δημιουργήσαμε με θέμα το έργο «Παιδί με κερί» του Δ. Θεοτοκόπουλου! (Πατήστε την εικόνα και το «φάντασμα» κάτω αριστερά για να βοηθηθείτε.)
17-1-2014
Τοποθετείστε το δείκτη του ποντικιού επάνω στην εικόνα και παίξτε με τις λέξεις! (σε περίπτωση μη εμφάνισης κατεβάστε το http://www.microsoft.com/silverlight/)14-1-2014
Σύνθεση έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών από τη μαθήτρια Παναγιώτα Χ.Δεν υπάρχουν σχόλια: