Πρόγραμμα εργασιών

8/5/2014
Προετοιμασία για την τελική παρουσίαση των δράσεων της ομάδας μας σε σχετική εκδήλωση μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου. Συζήτηση και προτάσεις για τη διοργάνωση παζαριού γεύσεων με θέμα: "Ταξίδι γεύσεων στα βήματα του Ελ Γκρέκο", τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο "Ελπιδα".

24/4/2014
Παρουσίαση εργασιών με θέμα "Η μουσική στην Κρήτη, την Ιταλία και την Ισπανία στα χρόνια του Ελ Γκρέκο". 2/4/2014-10/4/2014
Η ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην Ισπανία.  
27/3/2014
Συνεργασία των μελών κάθε ομάδας για την ολοκλήρωση των εργασιών σχετικά με τη δράση του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην Ιταλία.  

20/3/2014 
Εντυπώσεις από την εκδρομή της ομάδας μας στη Μαδρίτη και το Τολέδο.

7-10/3/2014
Εκπαιδευτική εκδρομή στην Ισπανία (Μαδρίτη και Τολέδο), για να δούμε από κοντά τα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και τον τόπο στον οποίο έζησε τα  τελευταία 37 χρόνια της ζωής του.

 6/3/2014 
Στόχος των ομάδων σε αυτή τη συνάντηση ήταν η σύνθεση μιας ιστορίας-σεναρίου με θέμα «Μια μέρα στο εργαστήρι του Ελ Γκρέκο». Δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να επεξεργαστούν οι ομάδες το θέμα αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέχρι τώρα για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου. 
Στη συνέχεια, κάθε ομάδα αφηγήθηκε στην ολομέλεια το σενάριό της, ακολούθησε σχολιασμός, συζήτηση και τέλος ψηφοφορία, με την οποία επελέγη η καλύτερη πρόταση. 
Τα μέλη των ομάδων θα εργαστούν από κοινού μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους για την τελική μορφή της ιστορίας που θα παρουσιαστει είτε ως λογοτεχνικό κείμενο στο ιστολόγιο είτε ως θεατρική παράσταση.
 

27/2/2014
Στις ομάδες δόθηκαν οδηγίες για την εκπόνηση των εργασιών που θα παρουσιαστούν στις επόμενες συναντήσεις. Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση της τεχνοτροπίας του Γκρέκο και προβολή του ντοκιμαντέρ της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης «Μια παλέτα γεμάτη ζωή: Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» με παράλληλη συμπλήρωση σχετικών φύλλων εργασίας.13/2/2014
Τη ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου μετά την εγκατάστασή του στη Βενετία αλλά και το πολιτικό-πολιτισμικό πλαίσιο της δράσης του στην πόλη αυτή προσέγγισαν δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά στο εργαστήρι της Πληροφορικής του σχολείου οι «Βιογράφοι», οι «Κριτικοί του έργου» και οι «Ιστορικοί» του προγράμματος. Συμπλήρωσαν τα φύλλα εργασίας που τους διανεμήθηκαν ανατρέχοντας στο διαδίκτυο και σε (δοθείσες) έντυπες πηγές συγκεντρώνοντας έτσι υλικό για την εκπόνηση σχετικής εργασίας. 
Παράλληλα οι «Τεχνολόγοι» εμπλούτισαν το ιστολόγιο και ασχολήθηκαν με τη δημιουργία διαδραστικής αφίσας με θέμα «Τα Μουσεία που φιλοξενούν τον Ελ Γκρέκο».


6/2/2014
Παρακολούθηση του β' μέρους της ταινίας "El Greco" του Γ. Σμαραγδή. Παρακάτω παραθέτουμε το σχετικό με τη φιλοτέχνηση του πίνακα "Η Ταφή του κόμητος Οργκάθ" απόσπασμα.
  
23/1/2014 
Η ομάδα των Ιστορικών παρουσίασε στις υπόλοιπες την εργασία της για τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κρήτη την περίοδο που έζησε και έδρασε σ’ αυτήν ο El Greco.
Ακολούθησε (μετ' εμποδίων!) προβολή της ταινίας «El Greco» του Γ. Σμαραγδή.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB_%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BF_%28%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1%29

16/1/2014
Οι «Βιογράφοι» και οι «Αναλυτές του έργου» παρουσίασαν στην ολομέλεια τις εργασίες τους σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Θεοτοκόπουλου στην Κρήτη. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών όλων των ομάδων και στη συνέχεια κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος (βλ. Ανακοινώσεις).
9/1/2014
Παρακολούθηση ντοκιμαντέρ και συμπλήρωση σχετικού φύλλου εργασίας, δοκιμασίες-παιχνίδια, ομαδοσυνεργατική προσέγγιση αρχειακού υλικού.


19/12/2013
Στις τέσσερις ομάδες μοιράστηκαν φύλλα εργασίας, ανάλογα με το θέμα που έχει αναλάβει η καθεμία. 
Οι μαθητές περιηγήθηκαν τις προτεινόμενες
ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τη συλλογή υλικού, 
συνεργάστηκαν, συζήτησαν τα πορίσματα της 
έρευνάς τους και συνέθεσαν τις απαντήσεις τους.5/12 και 12/12/2013
Κατά τις πρώτες συναντήσεις της πολιτιστικής ομάδας έγινε συζήτηση για το θέμα του προγράμματος, χωρισμός σε τέσσερις επιμέρους ομάδες και ανάθεση αρμοδιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: